Opnieuw stofferen van een bankstel

De meeste bankstellen van een goede kwaliteit hebben een duurzaam karakter en dat betekent dat er jaren plezier aan beleefd kan worden.

 Het is dan ook jammer als na zoveel jaren blijkt dat de bekleding vuil is geworden en dat er her en der slijtageplekken te zien zijn. Als de rest van het bankstel nog prima in orde is dan kan in plaats van aan vervanging te denken ook gedacht worden aan de mogelijkheid om opnieuw te stofferen. 

Opnieuw stofferen van een bankstel
Vooral als de bank nog in goede staat verkeert en het een lievelingsplek is geworden kan het moeilijk zijn om er afstand van te doen. Vaak is het helemaal niet nodig om het bankstel in te ruilen voor een ander, want tegenwoordig zijn er voldoende mogelijkheden om opnieuw te laten stofferen. Bovendien is het voordeel hiervan dat er gekozen kan worden voor precies dezelfde uitvoering, maar als u liever een ander kleur of stof wilt, dan kan dit ook gerealiseerd worden.

Voordelen van opnieuw stofferen
• Een van de voordelen van stoffering is dat dit in de meeste gevallen aanzienlijk goedkoper is dan het vervangen door een nieuw exemplaar. Mocht u twijfelen over de prijs dan kunt u altijd een offerte aanvragen en op basis daarvan een definitief besluit nemen.
• Er kan ook overwogen worden om de vering of de vulling van de kussens te vervangen, zodat ook het ouderwetse zitcomfort weer terug is.
• Een ander voordeel is dat u bij eenzelfde kleur van de stof niet hoeft te letten of het wel past bij de rest van het interieur. Hiermee moet u natuurlijk wel rekening houden als u voor een totaal andere kleur kiest.
• Bij het opnieuw stofferen van een bankstel is de bekleding weer nieuw, maar als er zichtbare delen zijn zoals de pootjes, dan kan het nieuwe daar erg bij afsteken. In dat geval is het aan te raden ook de andere zichtbare delen een oppepper te geven.
• Een leren bankstel dat slijtageplekken vertoont kan ook als nieuw worden gemaakt door er een nieuwe verflaag op aan te brengen.
• Bij het opnieuw laten stofferen is het aan te raden om er meteen een beschermlaag op aan te laten brengen, zodat vlekken en vocht in de toekomst minder kans krijgen om in de bekleding te door te dringen. 

Keuze voor laten stofferen
Een zaak is zeker en dat is dat het absoluut aan te raden is om niet zelf te beginnen met het stofferen maar dit over te laten aan een specialist. Er zijn meerdere bedrijven die gespecialiseerd zijn in stoffering en het is dan ook aan te raden om een aantal van deze bedrijven te selecteren en meerdere offertes op te vragen, zodat u een goede vergelijking kunt maken tussen de aanbiedingen.