Het verven van een bankstel

Na verloop van jaren zal ook een goed onderhouden leren bankstel slijtageplekken vertonen en kunnen er her en der zelfs minieme scheurtjes ontstaan.

 

Een mogelijkheid is om het bankstel dan maar de deur uit te doen en daarvoor in de plaats een nieuw te kopen. Een nieuw bankstel van dezelfde kwaliteit kopen kan echter aardig prijzig zijn. Er bestaat gelukkig een andere mogelijkheid die er voor kan zorgen dat het bankstel een hernieuwde aanblik krijgt, namelijk het verven ervan.

Dezelfde of een nieuwe kleur
Naast het laten verven van bankstellen waarop slijtageplekken zichtbaar zijn, is het ook mogelijk om een bank van een andere dan de oorspronkelijke kleur te voorzien. Zo kunt u naast het vernieuwen van de verflaag ook kiezen voor een andere kleur wat als voordeel heeft dat er ook nog een andere sfeer mee gecreëerd kan worden. Verven wordt vooral toegepast bij leren bekleding en in mindere mate bij een model dat met stof bekleed is.

Aandachtspunten bij verven

• Door te verven wordt er als het ware een nieuwe laag aangebracht, waardoor slijtage plekken niet meer zichtbaar zijn en oneffenheden kunnen worden weggewerkt.
• Als een leren bank scheurtjes gaat vertonen is dit het gevolg van uitdroging van het leer. Een van de opties om het proces te stoppen is door het te verven.
• Bij het verven kan er gekozen worden voor de kleur van de oorspronkelijke leren bekleding, zodat het bankstel als herboren tevoorschijn komt.
• Een optie om een leren bank een totaal ander aanzien te geven is om te kiezen voor een andere kleur dan de oorspronkelijke.
• Een nadeel van het verven van de leren bekleding kan zijn dat de bekleding er als nieuw uitziet en dus kan afsteken bij het zichtbare onderstel. Denk dus niet alleen na over de bekleding, maar ook over het frame.