De keuze voor een eiken bankstel

Het onderstel van een bankstel maakt een belangrijk deel uit van het geheel en kan van diverse materialen gemaakt worden.

 

 

Zo kan er gekozen worden voor een metalen onderstel, maar kan de voorkeur net zo goed uitgaan naar een bepaalde houtsoort. Houtsoorten zijn voor alle soorten meubels populair en een van de houtsoorten waar veel mensen voor kiezen is eiken. 

Keuze voor een bepaalde stijl
Het eerste wat bij de meeste mensen opkomt als er aan een eiken bankstel wordt gedacht is een klassieke stijl. Tegenwoordig is dit echter niet alleen meer het geval en zijn er allerlei stijlen bedenkbaar bij deze soort hout. Zo kan er sprake zijn van een zeer strakke en moderne uitvoering, maar ook een landelijke en rustieke stijl is geen enkel probleem. Het hangt dus gewoon van de persoonlijke voorkeur af voor welk soort stijl er kan worden gekozen.

Bijzondere eigenschappen
• Eiken is een houtsoort die wordt gekenmerkt door duurzaamheid en wordt bestempeld als een sterke houtsoort. Er zijn vaak misverstanden over de kleur. Zo denken veel mensen dat eiken van nature een donkere houtsoort is, maar niets is minder waar. Het is een hele lichte blanke houtsoort die bijna witachtig aandoet en pas na een kleurproces wordt de bruine kleur tot diep donkerbruine kleur verkregen. Door de eigenschappen is het een geliefde houtsoort om meubels van te maken.
• Een eiken bank kan net als die van andere materiaalsoorten bekleed worden met stof of met leer en dit gegeven in combinatie met verschillende uitvoeringen maakt dat er een ruime keuze in is het aanbod.
• Door het eikenhout een strakke vorm te geven kan er een moderne uitvoering van het onderstel gecreëerd worden en door er een bepaalde draaiing aan te geven is het mogelijk om bijvoorbeeld tot een klassiek model te komen. De stijl is dus vooral ook afhankelijk van de bewerking van het hout.
• Het eiken dat gebruikt wordt voor een bankstel is vaak massief hout en dit betekent dat de kwaliteit ervan erg goed te noemen is.
• Net als bij meubelen van andere materialen zijn er eiken modellen in duurdere en goedkopere prijsklassen te vinden. Dit heeft natuurlijk als voordeel dat er voor elk budget wel een geschikt model gevonden kan worden.